Nya funktioner i AutoCAD 2021 – Ritning Historia

Den här versionen av Autodesks 2021 2D / 3D CAD-program innehåller en ritning historia funktion, som gör det möjligt för användare att se hur deras ritningar har förändrats med tiden, och jämföra tidigare versioner med nutiden.

Liksom bilmodeller visas programversioner ofta på marknaden långt före året som anges i deras namn. I enlighet med denna framåtblickande tradition är AutoCAD 2021, som nyligen meddelats av Autodesk, nu tillgänglig.

Enligt Autodesk, höjdpunkter i den här versionen inkluderar:

 • Den nya ritningshistorik funktionen tillåter användare att se hur ritningar har ändrats och jämföra olika versioner med varandra. Produkthanteraren för AutoCAD berättade om denna teknik i videomeddelandet om utgåvan av versionen från Autodesk.
  AutoCAD Drawing History feature
 • Den befintliga DWG-jämförelsefunktionen kan nu användas för externa länkar (Externa länkar) kopplade till ritningen (nedan). Användare kan jämföra två versioner av en extern länk och göra ändringar utan att lämna den aktuella ritningen.
  Autocad 2021 DWG Compare feature
 • Enligt Autodesk tillåter förbättringar i grafikprestanda användare att flytta runt banan smidigare och snabbt, och skala och rotera den i realtid. Ändringarna är hänförliga till automatiska skärmuppdateringsoperationer och stöd från moderna flerkärniga processorer från de senaste generationerna.
 • Den avancerade blockpaletten (exempel i bilden nedan) tillåter användare att synkronisera blockinnehåll med molnlagring och sedan hitta, visa och infoga block från Autodesk AutoCAD 2021 på skrivbordet eller i en webbapplikation.
  AutoCAD sync innehåll till moln lagring
 • Den nya integrationen med Google Drive öppnar nya möjligheter för att öppna DWG-filer som lagras där direkt i AutoCAD-webbprogrammet, Redigera och spara tillbaka till Google Drive.
 • Autodesk aktivt främja möjligheten att använda AutoCAD på flera enheter – multi-plattform, och den nya Spara-funktionen på Internet och mobila enheter stöder DWG-filer och relaterade Externa länkar.

Mer information om nya funktioner Autocad-programvara finns i vad är nytt guide inom hjälpavsnittet i AutoCAD.

Bästa prissättning, licens, tillgänglighet och det utökade åtkomstprogrammet för Cloud Collaboration-produkter

AutoCAD 2021 är tillgänglig för nedladdning nu (behöver licens). Erbjuds av abonnemang endast, AutoCAD är prissatt till $ 210 per månad, $ 1,690 per år, eller $ 4,565 i tre år.

AutoCAD-prenumerationen inkluderar tillgång till sju branschspecifika verktygssatser för discipliner som arkitektur, mekanisk design och elektrisk design. Den innehåller också tillgång till AutoCAD web och AutoCAD mobilappar: ”du kan komma åt AutoCAD på nästan vilken enhet som helst … så att du kan redigera dina ritningar i realtid, i fältet och på språng”, säger Michael Folkers, produktlinjehanterare, i versionsmeddelandevideon.

Användare som behöver AutoCAD web och mobilappar men inte har en prenumeration på AutoCAD köper normalt à la carte-åtkomst, men apparna är gratis för alla att använda för tillfället. Som svar på ökningen av fjärrarbete under den nuvarande pandemin har Autodesk meddelat ett tillfälligt utökat åtkomstprogram för flera av sina samarbetsprodukter, inklusive AutoCAD web och mobilappar, genom 31 maj 2020.

Den 3 April 2020 kommer Autodesk att lansera nya funktioner och förbättringar för AutoCAD 2021 för Mac och AutoCAD LT 2021 för Mac, inklusive:
Rensning förbättringar, xref jämför, en flytande kommandorad, AutoCAD 2021 för Mac kommer att finnas tillgänglig i förenklad kinesiska för första gången.

P.S.: Ritning historia stöd kräver att du sparar dina ritningar till OneDrive, Dropbox eller Box. enligt dokumentationen.